maandag 19 april 2010

Aswolk

 

Het land is in de ban van de aswolk die  voor “problemen” blijft zorgen. Maar de cartoonisten hebben gelukkig weer voer.

A-190410

2010-04-19_144000

2010-04-19_143831

2010-04-19_143720

Naar het nu schijnt zullen we morgen de eerste neerdwarrelende asdeeltjes gaan tegen komen. Dus met z’n allen als een Japanner met mondkapje voor of zullen we gewoon dat nuchtere Nederlandse volk blijven? Naar mijn idee zal die vulkaan voorlopig de gemoederen wel bezig houden.

15 opmerkingen:

 1. Je blijft lachen. Eerder was het 'fijn stof' levensgevaarlijk en nu kan heel veel stof uit een vulkaan geen kwaad voor de volksgezondheid. Wat moet je nou nog geloven?
  Je bent overigens erg actueel Pia, dan krijg je de vraag weer: Waar haal je het toch?;-))
  Gr. J@n.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe een vulkaan en zijn aswolk ons mensen kan bezighouden! De mensen die bij de Kaagbaan wonen hebben in eider geval een uniek rustig weekend achter de rug, wat zullen die genoten hebben in hun stille tuin!
  groetjes,
  Elmar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi geweldige humorvolle plaatjes heb je weer opgezocht zeg;)
  en nou he,en net wat @J@n zegt..wie moet je nog geloven?
  liefs van mij...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. J@n; misschien van het internet?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ja ik baal er enorm van iig. Jeetje waarom was die vulkaan niet een maand eerder aan het rommelen geslagen haha

  Fijne avond Pia,

  Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi, ik baal er enorm vnan hoor, van mij had die vulkaan echt wel een maand eerder mogen gaan rommelen .. bah

  Fijne avond Pia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben erg blij dat we de aswolk voor zijn geweest en ondanks een vertraging van 9 uur op woensdag j.l. terug waren in Nederland.
  Pia jij schreef bij ons:
  "Toch hadden het ook leuke dagen op dat vliegveld kunnen zijn. Allemaal in het zelfde schuitje, dus dat verbroedert."
  Dat klopt want in die 9 uur vertraging kwam het tot gesprekken met medepassagiers die je anders niet zo snel met elkaar voert. Het verbroedert echt, want gedeelde smart is halve smart.

  En hadden we moeten blijven die nacht en meer, dan waren we teruggegaan naar ons appartement. Dat zou dan een voordeel geweest kunnen zijn t.o.v. mensen die niet iets van zichzelf hebben.
  Achteraf superblij dat het zo afgelopen is, want Mara heeft vandaag haar eerste late dienst. In mijn geval had ik het langer blijven geen enkel probleem gevonden, want ik hoef niet meer naar m'n werk als pré-gepensioneerde.

  Dan even over het weer. Het blijft de hele week mooi lenteweer. Fijn voor je hondjes als ze de tuin in mogen en misschien jij ook wel tussen werk en verpleegtehuis in. Geniet er van. Ga ik ook doen. Donderdag a.s. ga ik de bloesemroute Langs de Linge rijden met een vriend.
  Ik ga je groeten Pia.
  Salu2
  Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk Pia dat je toch ook weer aan het bloggen bent. groetjes van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Asdeeltjes? Stofwolken? Och het levert iig STOF tot gesprek.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik hoop niet dat we niet meer naar buiten kunnen.....maar ze gingen vandaag toch weer vliegen? ja, het houdt ons wel bezig.....fijne week Pia.....genit van je hondjes.....liefs rietje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. b.z.n./ Moe Internep20 april 2010 om 10:19

  Als we door dat neervallende stof maar niet weer van die Tjernobil-tafrelen krijgen. Geen groeten uit eigen tuin eten, koeien binnenhouden, enz enz...
  Nu schijnt dat vulkaanstof nogal vruchtbaar te zijn. Voor de aarde althans; bij mens en dier is dat nog niet bewezen, maar als er over negen maanden na de eerste regenbui een geboortegolf komt weten we in ieder geval de oorzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb er eerlijk gezegd nog niks van gemerkt, de lucht lijkt zelfs blauwer dan ooit tevoren...

  Groetjes, Pia!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het kan zo slecht niet zijn of het is voor iemand goed, denk maar aan die heerlijke rust voor de mensen die rond schiphol wonen maar je hebt er weer leuke plaatjes van gevonden.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Moe Internep; we houden je in de gaten en dat na 25 jaar huwelijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Voor iemand die "rustig aan zou aan loggen" ben je knap druk bezig Pia ;-) ,leuk dat je weer in de cartoons gedoken bent en dan alweer zó actueel !

  BeantwoordenVerwijderen