zondag 2 mei 2010

Brocante

De een vindt het oude rotzooi, maar wij vinden het heerlijk om te zoeken naar oude spulletjes. En dan vooral de Franse spullen. Zo kan je door het hele huis wel wat oude spulletjes vinden.  Van oud porcelein tot toverlantaarn en van oude foto’s tot fotolijsten. En zo kan ik nog wel even door gaan.

2009-03-07_085240

We hebben wel 1 favoriete winkel die we uit financiele overwegingen maar 1 keer per jaar bezoeken. Vaak komen we met meer thuis als de bedoeling was.

win05

http://www.vroegerentoen.nl/ In een oude koeienstal in Nieuwerbrug zijn veel aparte dingen te vinden. Van klein tot groot.  De eigenaar is zeer gastvrij en altijd wel in voor een babbeltje. Geen opdringerigheid, maar heb je iets te vragen dan heeft hij altijd wel uitleg voor je.

win02

Verder kan je ons ook wel vinden vanaf 6 mei op de Goudse Montmartre. Veel prul en duur, maar soms heb je zo’n gelukstreffer. Leuke oude lampjes die ik dan weer opknap en doorverkoop, oud keukengerei of oud kant.

weeghaak 8,50

Gelukkig heeft Arno er ook geen hekel aan en draaft graag nog een extra ronde.

11 opmerkingen:

 1. Dat snap ik nou niet, zo'n op het oog heel verstandig stel als Pia en Nico......;-))
  Gr. J@n.

  P.S. Het blijft vervelend om steeds je personaliƫn in te moeten vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Pia goedemorgen leuk stukje weer, leuk he lekker snuffelen in de tijd van weleer. Ik ben aan het opruimen en ga een dagje rommelmarkt doen. Heb dat vroeger ook veel gedaan maar door veel drukte ging het niet meer. Nu wil ik weer eens een poging wagen. Groetjes peet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooo, daar wil ik ook heen!!!
  Ik ga het er met Piet over hebben!
  X Wilma.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een stomme fout zeg, ik lees nou Nico en dat moet natuurlijk Arno zijn SORRY!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ik dat geweten dan had ik nog een vrachtwagentje jullie kant uit laten komen bij onze verhuizing. Alles naar de millieustraat incl oude dingen uit een opgeheven klooster.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die laatste foto, zo'n rasp had mijn moeder ook .. heb vaak mijn handen open gehaald met komkommer en kaas raspen ahaha.
  Ik ben geen fan van Brocante en het moet ook bij iemand passen, vind ik. Ik ken ook iemand die haar huis volpropt met namaak .. dus van de Xenos, dat staat zo goedkoop. Als je het doet moet je het ook goed doen en ervoor sparen of idd zelf opknappen.

  Groetjes Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk al die oude spullen, niet iets wat direct bij ons interieur pas maar wel mooi om te zien!
  groetjes,
  Elmar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb er niet zo veel mee, al zitten er vaak leuke spullen bij. Mij zal je dan ook niet zo snel te vinden krijgen in zo'n winkel...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dus jullie maken er een sport van he;)
  als je liefhebber bent,moet dat onwijs kicken zijn inderdaad.
  fijne nieuwe week pietje met liefs voor jullie..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En dan snappen mensen soms niet dat wij af en toe rommelmarkten en kringlopers bezoeken. Je moest eens weten wat we daar allemaal vandaan haalden. Veel voor weinig, mooi voor een laag prijsje. Hier blijft het e.e.a. hangen vaak, soms gaat het door naar mensen die het ook mooi of leuk vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het heeft vaak wel wat dat ouwe spul. Maar wat je zegt; ze weten er vaak flink voor te rekenen. Maar juist dat stuinen is vaak zo leuk he.

  BeantwoordenVerwijderen