zondag 30 mei 2010

Lunch

Afgelopen week hebben we de lunch gebruikt in lunchcafe Juuls in Gouda om een afscheid te vieren.  Geen gewoon lunchcafe want de medewerkers hebben een verstandelijke beperking. Het cafe is gestart door een oud collega, dus een leuke plek om af te spreken voor zo’n gelegenheid.

2010-05-30_003055

Het geheel zit goed in elkaar, de bestelbriefjes liggen op tafel en je vult zelf in wat je wilt, doet het lampje achter je aan en het wordt opgehaald. Dit alles met het idee dat  niet een ieder capabel is om de bestelling op te nemen. De broodjes zijn heerlijk en de bediening super. Dus ik ga zeker nog eens langs. Hier dus niets mis mee en mijn  ploeg collega’s is zo gek als een deur (net als ik) dus ook dat zat snor. Althans in onze ogen, behalve voor de afscheidsnemer dan. Nog nooit van humor en gek doen gehoord. Jammer. 

We kunnen qua uitspraken al helemaal op hol slaan alleen om het feit dat Femke de Markt op kwam rijden met de bus.

toekomsttoer Femke 

En als je dan al zo melig bent wil je natuurlijk wel even kijken.

Femke Halsema in Gouda

En klaar voor de toekomst zijn we zeker. Na de lunch en het afscheid zijn we met de hele bubs nog even lekker op een terras gekropen om te “ontgiften” van de afgelopen maanden.  Alles er uit gegooid en ons als een stelletje mafkezen uit de zorg gedragen.  Gelukkig is daar geen foto van genomen. We gaan nu op naar de voetbal, want het gezinsvervangend huis moet natuurlijk oranje gekleurd worden. Er is voorraad voor 5 huizen dus aan de slag. Laatste week voordat onze vakantie begint.

2010-05-29_234515

13 opmerkingen:

 1. klinkt goed hoor, Pia!
  Vooral het lekker gek doen...

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zocht Femke werk in het lunchcafé voor het geval dat het niet goed komt met de verkiezingen?
  O ja , de oranjegekte ....zucht .Van jonge mensen kan ik wel iets hebben maar dat "normale middelbare leeftijders "al ruim voordat er zelfs maar een bal getrapt is de boel versieren is me toch wel een raadsel zucht..... en het waait zo hard en dan maakt die plastic zooi zo'n herrie ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blog-Bepper zonder naam31 mei 2010 om 12:00

  Kom even Beppen.....
  In Gorinchem is ook zo'n zaak die gerund wordt door mensen met een verst.bep. Hotel Metropole, gerund door Syndion. Vorig jaar december voor de gein eens erwtensoepmet roggebrood en een broodje kroket gegeten. Prima zaak!! Echt aan te bevelen. We waren met wat moeders op... ja moe moet ik het noemen... "toekomstvisie-tocht" voor onze kinderen. Héél leuk en leerzaam. Vroeger kwamen ze allemaal op de sociale werkplaats of in een instelling terecht en nu zijn er echt werkplekken binnen de samenleving gecreeërd. Maar Metropole....Wie in Gorinchem komt...DOEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo'n lunchcafe hebben we hier ook, Tante Truus ! Super die bediening !

  heerlijk even gek doen, jammer dat je nou net Halsema tegen het lijf liep .. ik had liever Rutte gezien ahah

  gr. Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hai Pia, ziet er gezellig uit joh, zo'n lunchcafé hebben we hier in Enschede ook......heel gezellig.....leuk dat je Femke ook nog even zag, leuke vrouw! fijne nieuwe week, liefs rietje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan had ik toch liever een gesprek met de heer Roemer gehad, hoewel ik die mevr. Halsema wel een paar scherpe vraagjes zou willen stellen.....
  Leuk Pia, zo lekker uit de band springen met je groepje, lekker melig doen ligt mij ook wel.
  Gr. J@n.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. J@n we hebben heel Femke niet gesproken. Neeeeeee onze keuze is al bepaald, het was gewoon meligheid om even die bus te bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij was dat pas nog op hart van nederland dat lunchcafe juuls. En ja in Gorinchem is er ook een idd. Een leuk initiatief voor deze mensen vind ik.
  Zo te horen een leuke dag geweest. Groetjes peet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. eej...klinkt heel gezellie joh,wie was de gelukkige die vertrok dan? hihihi
  maarre..prettig gestoord allemaal dus dat zat wel snor he;)
  leuk om femke in real te zien toch?
  voor nu,fijne nieuwe week met liefs van mij..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er goed uit, en leuk dat je Femke in het eggie zag ;-), vind het een leuke vrouw! Fijne dag en greetz, Bettje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niets is leuker om af en toe met een stel lekker gek te doen! Leuk zo'n lunchacafée gerund door verstandelijk beperkten, de theekoepel op de Hoge Veluwe wordt door mensen van 's Heerenloo gerund.
  Die bus komt me bekend voor, Femke is ook hier langs geweest met haar bus!
  groetjes,
  Elmar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed opgezet dus dat eetcafé. Mooi initiatief. Jammer dat de afscheidnemer zo'n droogkloot was. Maar weer leuk dat je Femke tegenkwam. Dat er vanavond voetbal op tv was vermoedde ik al vanwege het gejoel hierachter. Laat je nog weten wie er gewonnen heeft en tegen wie er gespeeld werd?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Had je niet even samen met Femke op de foto gekund? Die hadden we vast in groot formaat bij je besteld. Groeten van ons.
  Salu2
  A&M

  BeantwoordenVerwijderen