donderdag 27 mei 2010

Memorabele dag

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de felicitaties op welke manier die naar mij toe gezonden is. BEDANKT.

We zijn de dag begonnen met een ritje naar het Alexandrium in Rotterdam, alwaar we een stoomreiniger hebben aangeschaft. De oude had het begeven en eigenlijk miste ik hem wel.

beslagen ramen

Vooral voor de badkamer en het toilet te reinigen (nee geen dagelijks gebruik) maar ook vele andere dingen. Dus als jullie me missen, dan ben ik als de huishoudster door het huis aan het stomen.

Toen we thuis kwamen was het feest. Jawel de vaatwasser heeft het begeven, lekte als een vergiet. Na 11 jaar kan dat gebeuren natuurlijk dus alles ontkoppeld en dat ding dwars door de huiskamer naar buiten gesleept. Een sloot water van voor naar achteren, dus dweilen maar. Eerst met handdoeken, de dweil er achter aan en weer met een droge doek na. Voor je het weet staan de naden van je laminaat omhoog.

vaatwasser lekkage

Maar Raaf kwam met een goed idee toen ik die aan de telefoon had, die stond namelijk bij de viskraam. Dus Arno ook op pad om een paar lekkerbekken te halen. Voedsel troost tenslotte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terwijl Arno met mijn moeder naar het verpleeghuis was, ben ik verder gegaan om de puinhoop weg te werken hier. De keukenkastjes stonden overhoop, want natuurlijk lopen alle slangen van die vaatwasser achter de achterwandjes. Maar ik was koud op gang toen de eerste visite voor de deur stond. Was dat een gezellig welkom dan.  Ach ja moet kunnen, dus toen die vertrokken was de rest maar afgemaakt. Koud klaar stond de volgende ploeg voor de deur (eigenlijk gewoon door de achterdeur).  De koffie maar aangezet, gezellig gebabbeld en het eten klaar gezet voor de meeeters. ‘s Avonds kwam de grote bubs, en dat terwijl ik het eigenlijk niet vierde, maar wel gezellig. Alleen een verjaardag om nooit te vergeten, raar en chaotisch.

9 opmerkingen:

 1. Wat rot nou Pia!
  Gelukkig dat de gasten zich er niets van hebben aangetrokken dat je het niet wilde vieren en dat het op deze manier toch nog gezellig is geworden, anders had je alleen maar ellende gehad.
  Gr. J@n.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte Pia, en die vaatasser is idd wel vervelend. Niet alleen de lekkage maar ook het met de hand afwassen al is het maar tijdelijk :-)

  Enne baantje met uitzicht op zee? Tja langs de boulevard staan tig hotels en strandtenten misschien dat je daar eens moet kijken dan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had wel pech dat die vaatwasser het net op je verjaardag begaf! Maar zoals je zegt deze verjaardag ga je nooit meer vergeten!
  Leuk dat er ondanks dat je het eigenlijk niet vierde zo veel gasten op de stoep stonden!
  groetjes,
  Elmar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O...wat érg! Dat is zeker niet de léukste manier om je verjaardag te vieren en door alle ellende word je natuurlijk meteen twéé jaar ouder in plaats van één !
  Gelukkig dat het toch nog gezellig is geworden ,heb je ook nog iets leuks om op terug te kijken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. o jee, dat viel dus ff tegen zeg!
  Nog een reden te meer om de afwas maar met de hand te blijven doen...
  Gelukkig bleven de gasten er rustig onder..

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjee meis, dat was balen. Maar een lekerbekje doet wonderen he. Gelukkig kun je met die nwe reiniger genoeg stoom afblazen. Uiteraard zit Raaf (Ravelijntje) vol goeie ideeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. inderdaad balen zeg en nét op je verjaardag;(
  blij dat de lekkere bekkies je konden troosten hahaha;)
  een goeie van Jeroen,je kon genoeg stoom afblazen inderdaad he;)
  maarre..inderdaad een verjaardag om nooit te vergeten zeg.
  voor nu..fijn weekeind en lekker relaxen maar?
  liefs voor jullie van mij...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dit maakten wij eens mee bij een vriendin van ons. Terwijl wij aan de koffie (thee) zaten na het heerlijke verjaardagsdiner zagen we ineens dat de kamer onder water begon te lopen. Ook daar bleek de vaatwasser de oorzaak. Met zijn alleen gedweild en geholpen om het ding leeg te ruimen en te zien wat er loos was. Bleek dat de afvoer vol drap zat. Nadat dit was schoongemaakt deed hij het weer prima. Is dat bij jullie ook niet zoiets simpels???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach wat stom....ben ik je verjaardag vergeten, alsnog van harte dan meis!

  BeantwoordenVerwijderen